احمد توکلی گفت: احمدینژاد موفق شد خط انحرافی و فاسد از نظر فکری و مالی را تا حدودی از قوه مجریه بیرون کند.روحیه مردمی ، ساده زیستی، استکبار ستیزی ایشان حقیقتا مطابق شاخصهای اصولگرایی و خط اصیل امام و رهبری است.
به گزارش الف، نشریه "همشهری ماه " گفتگویی با احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی انجام داده که متن این گفتگو به شرح زیر است:
سوال - چرا جبهه اصولگرایان، در انتخابات اخیر نتوانسته کاندیدای واحد انتخاب کند؟
پاسخ - جبهه اصولگرایان در واقع یک طیف گسترده شامل تشکلهای متعددی است که بعضا تعریف و تفسیر نه چندان مشابهی از مفهوم اصولگرایی دارند. از سوی دیگر باید اعتراف کنیم متاسفانه اصولگرایان پس از رسیدن به قدرت، اختلاف نظر بیشتری از خود نشان دادند که اتحادشان را خدشهدار می کند . این قبیل اختلافنظرها برای تعیین نامزد یا نامزدهای مشترک شاید برای گروهها و احزاب همسو یا تشکیل دهنده یک جبهه، طبیعی باشد اما چنین وضعی یعنی تشدید اختلافات در زمان قدرت، شایسته اصولگرایان نیست چرا که با تعریف شاخصههای اصولگرایی منافات دارد.
سوال - منظورتان دقیقا کدام شاخص است؟
پاسخ - اینکه ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت. این یک شعار توخالی یا صرفا زیبا نیست. این جمله در عمق اعتقادات ما ریشه دارد و در عمل هم باید دقیقا به آن وفادار باشیم.
سوال - علت سکوت طولانی مدت جبهه اصولگرایان در حمایت یا عدم حمایت از کاندیداهای موجود چیست؟
پاسخ - شرایط فعلی برای اصولگرایان، شرایطی خاص و تجربه نشده است. از یک سو عملکرد دولت محترم که دولت اصولگرا شناخته میشود با برخی معیارهای اساسی اصولگرایان فاصله دارد این مساله باعث شده برخی چهرهها و تشکلهای اصولگرا برای حمایت از آقای احمدینژاد دچار تردید شوند.از سوی دیگر برخی نزدیکان آقای احمدینژاد گاهی اظهارنظری میکنند یا موضعی میگیرند که اصولگرایان را میرنجاند. ایراد تهمتهای بعضا غیرمنصفانه، غیردقیق و عجولانه به منتقدان و افراد خارج از دولت، فرافکنی اشتباهات دولت و برخی بحرانسازیهای مصنوعی یا بیجا مانند مساله اخیر الحاق سازمان حج و زیارت به سازمان گردشگری از این نمونه هستند. این مسایل مجموعا باعث شده آقای احمدینژاد نامزد برخی چهرهها یا گروههای اصولگرا نباشد یا حداقل نامزد ایدهآل آنها نباشد.
سوال - عملکرد جناب آقای احمدینژاد در 4 سال اخیر ریاست جمهوریشان تا چه اندازه در سکوت کنونی اصولگرایان موثر بوده است؟
پاسخ - همه عملکرد آقای دکتر احمدینژاد منفی و انتقاد برانگیز نیست. باید منصفانه قضاوت کنیم و زحمات و جهتگیری های مطلوب و بعضا عالی ایشان را هم ببینیم. درست است که آقای احمدینژاد بعضا تصمیمهایی گرفتهاند که باعث شده بعضی اصولگرایان مخالفت کنند و یا در حمایت از ایشان دچار تردید شوند اما نباید فراموش کنیم که آقای احمدینژاد موفق شدند خط انحرافی و فاسد از نظر فکری و مالی را تا حدودی از قوه مجریه بیرون کنند روحیه مردمی ، ساده زیستی، استکبار ستیزی ایشان حقیقتا مطابق شاخصهای اصولگرایی و خط اصیل امام و رهبری است.
سوال- آیا درست است که برخی از اصولگرایان بیش از آنکه به آقای احمدینژاد متمایل باشند، در دل آقای موسوی را ترجیح میدهند؟
پاسخ - خوشبختانه در میان چهرهها و گروههای اصولگرا، صفت نفاق خیلی کمرنگ است و شاید بتوانم ادعا کنم نیست. در واقع آنهایی که منافقانه و در ظاهر با آقای احمدینژاد هستند و دلشان با دیگران است، اصلا اصولگرا نیستند. آنطور که من میدانم برخی چهرههای اصولگرا که نمیخواهند از آقای احمدینژاد حمایت کنند، در بیان نظر و عقیده و تصمیمشان آزادانه و بدون نفاق عمل کردهاند و حتی برخی که از آقای موسوی حمایت میکنند این کار را در خفا انجام نمیدهند.
سوال- آقای موسوی در یکی از سخنرانیهای خود گفتهاند که در دوران نخستوزیری از افرادی که مخالفشان بودند، هم در کابینه استفاده کردهاند. (قریب به مضمون). شما که در دولت ایشان بودید ، این گفته را تائید میفرمائید؟
سوال - آقای موسوی شخصیتی ارزشمند هستند. من نمیخواهم این گفته ایشان را تکذیب کنم اما واقعیت های تاریخی وجود دارد که با این گفته سازگار نیست.
سوال - مثلا؟
پاسخ - مثلا در سال 62 وقتی برخی از اعضاء دولت یعنی بنده ، آقای عسگراولادی ، آقای پرورش ، آقای ناطق نوری ، آقای ولایتی، آقای مرتضی نبوی و آقای رفیقدوست با رویههای دولت سالارانه و سوسیالیستی برخی وزرا مخالفت کردیم و متوجه شدیم که آقای موسوی در عمل از آن رویهها و افکار انحرافی حمایت میکنند، بعد از چندین بار بحث و مذاکره ، من و آقای عسگراولادی که از مسوولان اقتصادی کابینه بودیم تصمیم گرفتیم خودمان استعفا دهیم تا تیم اقتصادی کابینه دچار دو دستگی نشود. قرار شد آقایان ناطق و پرورش بمانند و به دولت کمک کنند بعد از اینکه ما 2 نفر استعفایمان را تقدیم کردیم متوجه شدیم آقای موسوی ، آقایان مرتضی نبوی و ناطق نوری را به شکلی ناگهانی و غیرمحترمانه از کابینه اخراج کردند. دلیل اخراج آنها صرفا این بود که آنها به رویهها و تصمیمهای دولت سالارانه تیم اقتصادی آقای موسوی اعتراض داشتند. در کابینه دوم نیز آقای پرورش و آقای رفیقدوست را معرفی نکردند. این قبیل برخوردهای آقای موسوی با جملهای که از قول ایشان نقل کردید چندان سازگار نیست.
سوال- کار در دولت آقای موسوی چطور بود؟ دستهبندیهای آن زمان چه تاثیری بر روند اجرایی میگذاشت؟
پاسخ - در آن دوره برخی وزرا تمایلات دولت سالارانه داشتند.
ادامه مطلب...